Hirdetés

Kilőtték a The Pirate Bayt



|

Tegnap még a költözésről volt szó, de már ki is rakták Grönlandról a népszerű oldalt.

Hirdetés

Tegnap adtunk hírt arról, hogy az elsőszámúnak tekintett torrentoldal, a The Pirate Bay a svéd domainjéről való elköltözés mellett döntött, mivel attól fél, hogy a hatóságok elkobozzák a .se végződést. Az új otthont Grönlandon találták meg, de a webcím nem volt hosszú életű. 

A mindössze 57 000 állampolgárral rendelkező ország hostingfeladatot ellátó telekomszolgáltatója, a Tele-Post blokkolta a torrentoldalt. A cég azt is hozzátette, hogy az aktiválás után azonnal felkeresték az ügyvédjüket.  

A grönlandiak ellenlépése ugyanakkor mondhatni abszolút hatástalan volt, ugyanis a The Pirate Bay a .se címén zavartalanul, fennakadások nélkül elérhető. A hatóságok nem nyugszanak a torrentoldal kiiktatásáig, még annak ellenére sem, hogy gyakorlatilag minden akciójukkal bizonyítják, jelentős lépéshátrányban kullognak a kalózok után. Az oldal számos tartalék domainnel rendelkezik, ráadásul a felhőből való működése jelenleg ellehetetleníti a lekapcsolását. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.