Hirdetés

Kína 8600 internet kávézót zárt be az idén



|

Hirdetés

A kávézókat azért kellett bezárni, mert törvényellenesen fiatalkorúakat is beengedtek, idézi a jelentés Szun Csian-csing kulturális minisztert, aki elmondta, hogy az eddig becsukott 8600 internet kávézón kívül továbbiak bezárására is sor kerül, mert a kampányt augusztus végéig folytatják. A bezárásra a fiatalkorúak kiszolgálásán kívül az is okot ad, ha az üzemeltetőnek nincs engedélye, és ha engedik, hogy a felhasználók „egészségtelen információkat” olvassanak vagy terjesszenek az interneten. A jelentés egy március 31-én történt tragédiával illusztrálja a kampány fontosságát, amikor Csunkingban két diákot elütött a vonat, akik hogy, hogy nem a síneken hajtották álomra a fejüket, miután 48 órán keresztül interneteztek egy illegális internet kávézóban. A Kínai Internet Hálózati Információs Központ (CINIC) januári becslése szerint Kína 79.5 millió internet felhasználója közül 20.3 százalék kizárólag az ilyen kávézókban tud a hálóhoz férni.

A párizsi székhelyű Újságírók Határok Nélkül szervezet már márciusban hírt adott a kávézók elleni kampányról, de ők egyértelműen az akció politikai indíttatásait, az úgynezett másként gondolkodók elleni harcot hangsúlyozták, bár konkrét részletekkel nem tudtak szolgálni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.