Hirdetés

Kína célkeresztjébe került a Microsoft



|

Vizsgálatot indítottak a Microsoft ellen, amit korábban a Windowson keresztüli kémkedéssel is vádoltak.

Hirdetés

A kínai kormány vizsgálatot indított a Microsoft ellen, amely egyre szorultabb helyzetbe kerül az országban. Bár részletek nem láttak napvilágot a mostani üggyel kapcsolatban, a hírek szerint a kínai állam emberei véletlenszerű látogatásokat tartottak a Microsoft Pekigben, Sanghajban, Guangzhouban és Chengduban működő központjaiban is, anélkül, hogy közölték volna, mit keresnek. 

Hirdetés

Mostanában sok nagy amerikai tech cégnek kell megküzdenie az igazáért Kínában a kormánnyal szemben. Az ok persze nem titok, az Amerika és a Kína között húzódó cyberháborúról van szó. Miközben Amerika szerint a Huawei és a ZTE kémkedik az amerikaiak után Kínának - ezért nem is ajánlott a cégeknek ilyen termékeket vásárolni -, Kína pedig kormányzati alkalmazottak után nézelődik; addig a kínaiak az NSA botrányára hivatkozva vádolják újra és újra az amerikai cégeket - Apple, Google, Microsoft - a kémszervezettel való együttműködéssel és az állami titkok elrablásával. 

A múlt hónapban a kínai állami televízió azzal is gyanúsította a redmondi céget, hogy a legújabb Windows rendszere képes nagy mennyiségű adatot összegyűjteni a kínai emberekről. Az amerikai cégek elismerték, hogy bizonyos vásárlói adatokat kötelesek megosztani az amerikai kormánnyal, az állításuk szerint viszont nem működnek velük együtt, és hátsó kapukat sem rejtettek a termékeikbe. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.