Hirdetés

Kína gyártja tovább a Transmeta Crusoe-t



|

Hirdetés

com Technology Ltd. vállalatnak.

A Transmeta emellett Efficeon chipjének technológiáját is licenceli a Culture.com részére, amely az ismeretek birtokában a kínai piacra szánt Crusoe és Efficeon lapkákat tervez gyártani. A Culture.com a továbbiakban jogdíjat fizet a Transmetának minden egyese Crusoe és Efficeon processzor értékesítése után.

A gyártási gondok miatt a legtöbb gyártó elfordult a Transmeta termékétől, főleg akkor, amikor kiderült, hogy az Intel is egy kfejezetten alacsony fogyasztású, noteszgépekbe szánt processzort tervez. A világ legnagyobb chipgyártója ezzel pillanatok alatt a perifériára szorította a Transmetát, amelynek sosem sikerült a visszatérés: legújabb processzora, a 2003 őszén bemutatkozott Efficeon eleve vert helyzetből indult a Pentium M ellen és soha nem is ért el jelentős sikereket.

A Transmeta idén március végén határozott arról, hogy a fennmaradás érdekében termékek helyett szellemi tulajdonával próbál szerencsét a piacon. A beszüntette Crusoe és 130 nanométeres csíkszélességű Efficeon chipjeinek gyártását, jelenleg már csak 90 nanométeres Efficeonok érhetők el a Transmeta kínálatában, azonban a korábbinál magasabb áron. A vállalat megvált közel 70 alkalmazottjától is, így már csak alig 200-an maradtak a cégnél.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.