Hirdetés

Kína kontra USA - folyik a kiberháború



|

Az amerikai védelmi vonal legfőbb bástyája, a Pentagon esett kínai hackerek áldozatául.

Hirdetés

Hivatalos források is igazolták, hogy június folyamán a kínai hadsereg hackerei sikeres támadások sorozatát hajtották végre a Pentagon számítógépes rendszerein. A védelmi miniszérium képviselői elmondták, hogy több számítógépüket is le kellett állítaniuk az érzékeny adatok védelme érdekében. Ezzel bebizonyosodott, hogy egy esetleges fegyveres konfliktus esetén komoly fenyegetést jelenthethetnek a világhálón keresztül érkező támadások. Bár hivatalos álláspont nem született a támadás óta, bizonyos belső források szerint a Pentagon munkatársai még időben kapcsoltak, így a betörők csak titkosítatlan információkhoz tudtak hozzáférni.

 

Az eset felhívta az illetékesek figyelmét arra, hogy sokkal körültekintőbben kell eljárniuk a jövőben az informatikai eszközökkel kapcsolatban - számos szabályzati változás lép majd életbe például az elektronikus levelekre vonatkozóan, csak úgy mint a BlackBerry kommunikációs eszközökkel kapcsolatban.

 

Történik mindez annak ellenére, hogy nem ez az első internetes támadás, amely az Amerikai Egyesült Államokat éri - az ilyen esetek különösen gyakorivá váltak azóta, hogy 2001-ben - kínai légtérben - összeütközött egy amerikai kémrepülőgép, valamint egy kínai vadászgép

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.