Hirdetés

Kína lesz az új Szilícium-völgy a cégvezetők szerint



|

A vállalatok ügyvezetőinek közel fele szerint ez négy éven belül bekövetkezik.

Hirdetés

Üzleti tekintetben a világ figyelmét a legjobban az ragadta meg, hogy az utóbbi években milyen mértékben törekszik föl Kína, amely egyre komolyabb riválist jelent az Amerikai Egyesült Államok számára. Míg ez korábban főként pénzügyi és kereskedelmi kérdésekben volt releváns, addig mára Kína egy technológiai óriásként is világuralomra tör. Egy világszintű felmérés szerint a cégvezetők véleménye az, hogy a technológiai innovációk központja négy éven belül a Szilícium-völgyből Kínába költözik.

 

Az Európát, Észak- és Dél-Amerikát, Ázsiát, Afrikát és a Közel-Keletet érintő kutatásban 668 ügyvezető véleményét kérték ki - a 44 százalékuk szerint az előbb leírt váltásra már nem kell sokat várni. A költözést leginkább előmozdító technológiák közt élen szerepel a felhő-alapú szolgáltatások armadája, ami a legnagyobb növekedésnek néz elé.

 

 

Ázsiában olyan mértékben hisznek a felhő-alapú megoldásokban, hogy azt egyenesen a mobil megoldások elé helyezik a PC-kről való átállást tekintve. Míg Amerikában a vezetők csupán 28 százaléka hisz az eddig leírtakban, addig erre napról napra több tény utal. A napokban például a New York Times elindította a Weibo-fiókját, ami a Twitter kínai megfelelője, továbbá az újság hamarosan kínai változatban is elérhető lesz. A Capgemini éves gazdasági beszámolója szerint pedig Ázsiában a történelem során most először már több milliomos van, mint Észak-Amerikában vagy bárhol a Földön.

 

Kína felemelkedése mellett a cégek ügyvezetői egyetértenek abban, hogy a világ elsőszámú feltalálója az Apple, amelyet a Google és a Microsoft követnek. Amennyiben tehát Kína valóban el szeretné hódítani a Szilícium-völgy koronáját, akkor még kemény munka vár rá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.