Hirdetés

Kína megelőzi a USÁ-t az okostelefon piacon



|

A Strategy Analitycs szerint a harmadik negyedévben Ázsia nagyhatalma átvette a vezetést.

Hirdetés

Immár nem az Amerikai Egyesült Államok, hanem Kína az az ország, ahol legnagyobb volumenben forgalmaznak okostelefonokat. A Strategy Analitycs szerint a harmadik negyedévben billent át Ázsia felé a mérleg nyelve, amint a készülékek olcsóbbak és szélesebb körben elérhetőbbek lettek

 

A kínai szállítások elérték a 23,9 milliós darabszámot, ami 58 százalékos növekedést jelent a második negyedévhez képest, állítja a bostoni székhelyű piackutató cég. Az USA ellenben hét százalékkal visszaesett 23,3 millió darabra.

 

 

A számok magukért beszélnek, Kína mára nem csak az okostelefonok egyik legnagyobb gyártója, hanem egyben legnagyobb és toábbra is növekvő piactere is lett, melyet egyetlen gyártó vagy tartalomszolgáltató sem hagyhat figyelmen kívül. A növekedés mögött a mobilszolgáltatók akciói húzódnak meg, akik olcsó Android alapú telefonokat és kedvezményes árú iPhone modelleket ajánlanak ügyfeleiknek.

 

Az USA piacán piaci részesedésének visszanyerésével küszködik a Nokia, de Kínában piacvezető, 28 százalékot mondhat magáénak a smartphone piacon. A második helyet a számos Android modellt gyártó Samsung foglalja el.

 

Nokia N9

 

Továbbra is vezető érték tekintetében az okostelefon piacon az USA, elemzők a megtorpanást annak tulajdonítják, hogy az emberek kivártak az iPhone új változatának megjelenéséig.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.