Hirdetés

Kína nem bízik az olimpikonokban



|

Kína ismét Nagy Testvért játszik, ezúttal az olimpiára érkezőkkel.

Hirdetés

Sam Brownback szenátor bejelentése szerint a kínai kormány minden olyan szállodát, amely nincs állami tulajdonban, de vendégeket fogad majd az olimpia során arra kötelez, hogy számítógépeit elektronikus nyomkövetésre alkalmas készülékekkel szerelje fel. Brownback szerint a szállodaláncoknak nem csak egy szoftvert kell telepíteniük, de valamilyen speciális hardveres megoldást is kaptak a csintalan kínai hírszerzőktől. A terv lényege természetesen, hogy a kínában tartózkodó kapitalista népek netes kicsapongásait nyomon kövessék.


Brownback szenátor tulajdonába került egy lefordított másolat az eredeti parancsról, amelyben szigorú büntetést helyez kilátásba a kormányzat amennyiben a szállodák részéről nem történik meg az együttműködés – azaz a kémkedésre alkalmas szoftverek és hardverek telepítése. Ez eddig megszokott dolognak számított a kínai internet-kávézókban és egyéb publikus web-eléréssel rendelkező helyeken, ahol a kínai állampolgárok böngészési szokásait erősen figyelték és korlátozták, de külföldiek "ellen" ez az első igazán átfogó megoldás.

 

kina3.jpg


A parancs értelmében minden szállóvendég megfigyelés alá kerül az olimpia ideje alatt, beleértve az újságírókat, az versenyzők családját, de az egyszerű vendégek is akik ez idő tájt éppen ott laknak. A szállodaláncok - nevük elhallgatása mellett – úgy döntöttek, hogy erről a hírről értesülnie kell a nagyvilágnak, mert bár ők mindent megpróbálnak, hogy ne kelljen engedelmeskedniük, a befektetett dollármilliókat azért nem szívesen kockáztatják. Kínában pedig ha bebizonyosodik, hogy valamelyik szálloda nyíltan ellenáll, szigorú megtorlásokra számíthat. Jó lesz vigyázni tehát az kedves versenyzőknek merre szörfölnek a kínai vendégség során, nehogy egy hajnalon megálljon a nagy fekete autó a szálloda előtt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.