Hirdetés

Kínai akció spamszerverek ellen



|

Hirdetés

A bejelentés a Kínai Internet Szövetségtől (ISA) származott. „Ez volt az első kiterjedt spamblokkolási akció, melyet a kínai internetes ipar indított”, mondta Ren Jinqiang, az ISA tisztségviselője, aki kedden arról számolt be, hogy a szankcionált kiszolgálókról érkező e-mail üzeneteket automatikusan blokkolják a kínai webkiszolgálók. A 127 blokkolt szerver közül 90 található Tajvanon, 29 Kínán kívül és 8 Kínában - utóbbiak egyike a népszerű kínai internetszolgáltató, a Shanghai Online tulajdonában van. A feketelista az ISA által végzett egy hónapos megfigyelés eredményeként született, mondta el Ren. Elmondta, hogy a csoport a múlt hónapban egy olyan listát tett közzé, amely 225 spamküldő szervert tartalmazott.

A kínai internet felhasználók életét az utóbbi hetekben egyre jobban megkeserítette a növekvő szemétlevél áradat - sokan arra kényszerültek, hogy évek óta használt e-mail címeiket megszüntessék.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.