Hirdetés

Kínának is gondot okoz a spamáradat



|

Hirdetés

A kínai internetre kapcsolódás tizedik évfordulóján azonban az országban egyre több embernek okoz gondot a levélszemét. Miután az USA keményen szankcionálja a kéretlen reklámlevelek küldőit, sok spam küldő Kínába telepítette át e-mail szervereit, s a Commtouch becslése szerint ma már a kéretlen e-mailek 71 százaléka kínai szerverről érkezik. Viszont a kínai internet felhasználók és célkeresztbe kerültek: míg tavaly júliusban az átlag internet felhasználó leveleinek 55 százaléka volt kéretlen reklámlevél, addig ez az arány idén március végén már 58 százalék volt.




A Kínai Internet Szövetség (ISC) becslése szerint 2003-ban a kínai internet felhasználók 47 milliárd spamet kaptak, melyeknek elolvasása és törlése 1.5 milliárd órát vett igénybe, ami 4.8 milliárd renmimbi (581 millió dollár) veszteséget okozott a felhasználóknak. Az ISC tavaly augusztus 8-ika óta készít spam feketelistát. Ez 225 szerver IP címét tartalmazza, melyekből 23 Kínában, 97 Tajvanon, 4 Hongkongban és 101 másutt a világon található. Ezek egyhónapos ultimátumot kapnak: vagy leállnak a spamküldéssel, vagy blokkolják hozzáférésüket az internethez.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.