Hirdetés

Kipukkadt a Bitcoin-lufi?



|

A kínai központi bank megtiltotta a pénzintézeteknek a virtuális valutával való kereskedést. Az árfolyam 1100 dollárról 970 dollárra esett.

Hirdetés

A kínai központi bank, a People’s bank of China csütörtökön jelentette be, hogy megtiltja a pénzintézeteknek a Bitcoin-nal való kereskedést, mert az illetékesek szerint a virtuális valuta nagyon megkönnyíti a spekulációt és a pénzmosást.A tiltás egyelőre csak a bankokra vonatkozik, a magánemberek saját felelősségükre továbbra is használhatják a digitális fizetőeszközt.

A szigorítás hírére a Bitcoin árfolyama eszeveszett zuhanásba kezdett, csütörtökön reggel a korábbi 1100 helyett már csak 970,62 dolláron kereskedtek vele.

Hirdetés

A Bitcoin az elmúlt években komoly népszerűségre tett szert Kínában, részben ez volt az oka annak, hogy az árfolyam nemrég átlépte az ezer dolláros álomhatárt. A Bloomberg a hét elején még arról számolt be, hogy az ország legnagyobb Bitcoin-tőzsdéje, a BTC China tárgyalásokat folytat a kormánnyal a virtuális valuta legalizálásáról, és arról, hogy a fogyasztók termékeket és szolgáltatásokat is vásárolhassanak rajta.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.