Hirdetés

Kiraknák Tim Cookot az Apple-ből



|

Az elégedetlenkedők úgy vélik, Tim Cooknak ideje távoznia az Apple éléről.

Hirdetés

Az Apple 10 millió iPhone-nal kevesebbet adott el az elmúlt negyedévben, mint tavaly. Az iPad-eladások csökkentek. Egy kutatás szerint az Apple Watch az amerikai viselhető eszközök piacának csak a 6,8 százalékát teszi ki. Az Apple részvényárfolyama 110 dollárról 94 környékére csökkent.

Hirdetés

Nem ez az első eset, hogy valakik aggódnak az Apple jövője miatt, azonban most először történt meg, hogy alapkezelők és elemzők távozásra szólították fel Tim Cookot.

Doug Kass alapkezelő véleménye szerint az Apple talán soha nem ismétli meg az iPhone 6 sikerét, ráadásul szerinte az is nagy gond, hogy Tim Cook nem Steve Jobs.

Bob Lefsetz elemző szerint Tim Cookot le kell váltani. Úgy véli, hogy az Apple-nek nem egy forgalomirányítóra van szüksége, hanem egy látnokra.

Meg kell jegyezni, hogy amikor az árfolyam emelkedett, az eladások pedig felülmúlták a várakozásokat (így történt ez a legutóbbi negyedévben is), senki nem kritizálta Tim Cookot.

A mostani gyengélkedés ellenére az Apple Watch-ból az első éve alatt kétszer annyi fogyott, mint anno az iPhone-ból. Az iPad-eladások csökkennek, de az egész tabletpiac hanyatlik, az Apple pedig még mindig az élén áll. Okostelefonból pedig még így is többet adtak el, mint a Wall Street szakértői várták.

Ha valaki még mindig feketén látja az Apple teljesítményét, akkor annak tudnia kell, hogy a második pénzügyi negyedévben 51 milliárd dolláros árbevételt és 10,5 milliárdos nyereséget ért el a cég. Ez nagyobb profit, mint a Microsoft, a Google és a Facebook együttes nyeresége.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.