Hirdetés

Kirúgta inkompetens jogvédőit a Microsoft



|

A francia partner még a redmondiakat is kicenzúrázta volna a Google-ből.

Hirdetés

Az illegális tartalmak keresőmotorokból való eltüntetése évek óta a jogvédők egyik legfontosabb célkitűzését jelenti, a teljesen értelmetlen szélmalomharcot az Egyesült Államokban a DMCA (Digital Millenium Copyight Act) törvény által lehetővé tett leszedetési kérelmekkel valósítják meg.

Hirdetés


Talán sejthető módon a tömeges cenzúrázási igényléseket tipikusan nem maguk a jogtulajdonosok küldik el többek közt a Google-nek, hanem kimondottan erre szakosodott partnereket bíznak meg a nevükben való cselekvésre.


A TorrentFreak tájékoztatása szerint a Microsoft tegnap történelmet írva az elsőként rúgott ki ilyen feladattal megbízott céget, ugyanis a francia LeakID az utóbbi hónapokban vállalhatatlan munkát végzett, kismillió a redmondiakhoz egyáltalán nem köthető tartalom (például melegpornó, nyílt forrású projektek) mellett többek közt a Microsoft különféle weboldalait, továbbá egyes termékeivel foglalkozó Wikipedia bejegyzéseket is letiltattak volna.


Ennek elsődleges oka, hogy a DMCA-panaszleveleket küldő cégek automatizált rendszereket használnak a linkek nagyjának összegereblyézésére, ezek szerint a LeakID egyáltalán nem vette a fáradságot a töröltetni kívánt hivatkozások manuális átnézésére; szerencsére a Google náluk jobb munkát végezve mindig időben észrevette a malőröket


(A kép forrása: Marije, Peru eta Lili / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.