Hirdetés

Kiskutyák az új Nigériai 419-es főszereplői



|

Az állatbarátokat célozzák a csalók.

Hirdetés

Számtalan variációja van a trükknek, de egy vonás mindegyikben közös: könyörögnek, hogy küldjön pénzt. Libériai menekültnek, örökösnek - vagy éppen kiskutyák megmentésére. A Sophos biztonsági cég jelentése szerint a legújabb változat az állatbarátok érzelmeire apellál. A levélben az áll, hogy egy házaspár afrikai missziójára elvitte yorkshire terrierjét, de az állat nem bírja az ottani klímát, ezért átadnák valakinek. Ha pedig valaki segíteni akar, megindul a szokásos pénzpumpa: sok száz dollárt kérnek az útiköltségre, orvosi vizsgálatokra, vámokra - a lista addig folytatódik, amíg csak a balek hajlandó pénzt küldeni.

 

 

yorkshire_terrier_pups_03a.jpg

 

 

A csalók nem csak emailben próbálják rávenni áldozataikat a pénzküldésre: weboldalakon, újságokban elhelyezett hirdetésekkel is keresik a naív állatbarátokat, legtöbbször bulldogokat és yorkshire terriereket ajánlanak örökbefogadásra. A tengerentúlon rengetegen estek áldozatául a csalásnak - Magyarország ugyan nem célterültet, de a PC World szívén viseli olvasóinak sorsát. Ne dőljenek be!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.