Hirdetés

Kisméretű üzemanyagcella notebookokba



|

Hirdetés

céggel, valamint a japán Institute of Research and Innovation intézettel közösen kifejlesztettek egy olyan kisméretű üzemanyagcellát, amely néhány éven belül a különféle mobil eszközök áramforrásává válhat. Az új üzemanyagcella, amely hidrogén és oxigén kémiai reakciója segítségével termel áramot, egy úgynevezett szén nanocső molekuláris struktúrára épül, amelyet az NEC egyik kutatója, Sumio Iilima fedezett fel 1991-ben. Az NEC szerint az üzemanyagcellák egyező méretek mellett a jelenlegi lítium akkumulátorok tárolókapacitásának tízszeresére képesek, ami drasztikusan megnöveli a hordozható eszközök két lemerülés közötti üzemidejét. A mini-üzemanyagcella várhatóan 2003-2005 körül jelenhet meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.