Hirdetés

Kiszivároghatott a Cisco forráskódja



|

Hirdetés


Az orosz SecurityLabs.ru biztonsági webhely szombaton arról adott hírt, hogy a Cisco hálózati eszközeit működtető operációs rendszer ellopták a cég hálózatáról, és 800 megabájtnyi kikerült belőle az internetre. „A Cisco tisztában volt azzal, hogy egyedi szoftverének potenciális kompromittálódása történt, amit közvetlenül a hétvége előtt közölt is honlapján”, mondta hétfőn Marc Musgrove, a cég szóvivője. „A cég biztonsági csoportja már vizsgálja, mi történt.” Musgrove viszont nem volt hajlandó elárulni, mennyit loptak el a forráskódból.

Emiatt Chris Paget a Next Generation Security Software biztonsági elemzője azt sem tartja kizártnak, hogy az egész hír csak egy nagy átverés, hiszen kevés ember tudja azonosítani a forráskódot. Viszont ha valóban kiszivárogtatták a kódot, az tényleg nem kis gondot okoz, hiszen e szoftver dolgozik a Cisco jelenlegi összes komolyabb berendezésében.




Az utóbbi időben ez már a második eset, hogy egy ismert cég szoftverkódja nyilvánosságra került. Februárban a Microsoft Windows NT és 2000 operációs rendszerének forráskódja került ki az internetre,ami azonban nem jelentett súlyos biztonsági fenyegetést.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.