Hirdetés

Ködvászon a jövő mozijában?



|

Hirdetés

A filmet egy olyan ködfalra vetítik ki, amelyet a két oldalán megtalálható, gyors mozgású légáramlatok tartanak egy helyben.

A rendszerrel olyan utcai hirdetéseket is el lehet készíteni, melyen az emberek egyszerűen keresztülsétálhatnak. Másrészről virtuális környezeti szimulációkra is felhasználható.

A technológiát Ismo Rakkolainen, a Tampere University of Technology munkatársa, a számítógépes képkészítés szakértője fedezte fel. A ködfalat egy 1 centiméter vastagságú szárazjég réteg segítségével hozta létre, ami a jövőben felválthatja a törékeny képernyőket.

Rakkolainen a ködből készült falat hagyományos VR (virtual reality) kivetítőkkel tette élethűvé. Nagyon jó képi hatásokat lehet vele bemutatni, és akár bele is lehet nyúlni a "vászonba", de nem érzünk semmit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.