Hirdetés

Környezetváltozás



|

Hirdetés

Olyan alkalmazásokat, játékokat futtathatunk XP-n, amelyeket még a Windows 9x-es éra előtt vagy a körül írtak, és bizony eddig az NT és a Windows 2000 is kereken elutasította. Igen ám, de mi a helyzet akkor, ha egy DOS-program csak akkor hajlandó elindulni, ha könyvtára (ugye akkoriban még így hívtuk a mappákat) szerepel a Path változóban?Amióta - jó 5-6 éve - nemigen törődünk az autoexec.bat és config.sys állományokkal, hajlamosak lettünk megfeledkezni a környezeti változókról.

Pedig jelen vannak azok most is, csak a Windows kissé eldugva kezelgeti őket. Nyissuk meg a Vezérlőpulton a Rendszer modult, és a Speciális oldalon kattintsunk a Környezeti változók gombon. A listából válasszuk ki a Path sort, és kattintsunk a Szerkesztés gombon, majd írjuk be a karaktersorba a DOS-os program elérési útját, egy pontosvesszővel elválasztva azt az előtte álló elemtől. Ezzel az eljárással egyszerűen beírhatunk vagy módosíthatunk környezeti változókat, ha bármelyik program ilyesmit kívánna.



Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.