Hirdetés

Közeleg a Sempron



|

Hirdetés

A cég szerdán mutatta be új 32-bites CPU-ját, és reméli, hogy az amerikai piacon még ebben a negyedévben megjelenhet. Terveik szerint a Sempron leváltja a cég hetedik generációs Athlon XP processzorait, és helyettesíti a piacról korábban kivont olcsó Duron CPU-kat is.

Hat új -- 1,5 és 2 GHz közötti sebességű -- asztali Sempron processzor épül az Athlon XP-re és egy a nyolcadik generációs Athlon 64-re. Előbbiekhez 256 kilobájt másodszintű gyorsítótár jár, pontosan fele annyi, mint a korábbi az Athlon XP-kben volt. A nyolcadik generációs Athlon 64 magra épülő Sempron több olyan funkcióval rendelkezik, ami legfőbb versenytársából, a Celeron D-ből hiányzik: ilyen például a No Execute puffertúlcsordulás-védelmi technológia, amely a Microsoft Windows XP második szervizcsomagjának lesz fontos eleme, illetve a Hypertransport összekapcsoló technológia. Az 1,6 gigahertz sebességű lapka sebessége 256 kilobájt gyorsítótárat kapott alkotóitól.

További öt mobil Sempron lapkára épülő rendszer az év hátralévő részében jelenik majd meg. Ezeket energiafogyasztásuk szerint az AMD két kategóriába sorolta: maximális kihasználtság mellett három processzor 62 wattos fogyasztást produkál, két úgynevezett „vékony és könnyű” noteszgépekhez szánt mobil processzor viszont csak 25 wattot fogyaszt. Ezek mind Athlon 64 magra épülnek, 64 bites képességek nélkül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.