Hirdetés

Közkedvelt a kamera és a színes kijelző



|

Hirdetés

A negyedév során 152.7 millió készülék kelt el, ami bíztató kezdetet jelent az IDC által év végéig várt 595 milliós eredmény felé. Bár az eladott készülékek száma 5.9 százalékkal csökkent az előző negyedévhez képest, de ez kizárólag szezonális tényezőkkel magyarázható. A közel 30 százalékos éves növekedés jóval pezsgőbb képet mutat, ami mind a konvergált, mind a funkciókkal teli készülékek iránti kereset növekedését mutatja. A konvergált, úgynevezett intelligens telefonok eladása 85.8 százalékkal nőtt egy év alatt, bár 2003 utolsó negyedévéhez képest ez is 5.5 százalékos csökkenést produkált. A középkategóriás, kamerás és színes kijelzős készülékek iránti keresletnek köszönhette a Motorola és a Sony Ericsson is eladásai 51.5, illetve 63 százalékos megugrását.

Ugyanennek a szegmensnek köszönhette a Nokia piaci részesedésének leolvadását. A finn cég még most is piacvezető 29.3 százalékos részesedésével, de az első negyedévben 4.8 százalékkal csökkentek az eladási tavaly óta, de az előző negyedévhez képest már 19.2 százalékos a csökkenés. Ezen a trenden a Nokia árcsökkentéssel és 40 új modell bevezetésével kíván fordítani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.