Hirdetés

Közös digitális tévé szabvány készül



|

Hirdetés

Az iparág a Multimedia Home Platform (MHP) standard kidolgozásán fáradozik.

A vállalkozások közös nyilatkozatának célja, ismertetni a fogyasztókkal, hogy szolgáltatásaik, adási rendszereik és set-top-box (STB) termékeik a szabvány hiányában is együttműködnek, közösen lehet azokat használni. A tíz vállalkozás a British Sky Broadcasting Ltd. (BSkyB); Microsoft Corp.; Liberate Technologies Inc.; NDS Ltd.; NTL Group Ltd.; OpenTV Inc.; Pace Micro Technology PLC; Telewest Communications PLC; TPS, TF1 SA, és az UGC Europe Inc.-hez tartozó UPC Broadband és Chello Media részlegei.

Az amszterdami IBC 2003 kiállításon a vállalkozások gyakorlati bemutatót is tartanak, és bizonyítják, hogy a létező termékek a még nem végleges Multimedia Home Platform szabvánnyal is együttműködnek. Az együttműkődési képesség lényeges a digitális TV elterjedéséhez, ahhoz, hogy az új platformokat és szolgáltatásokat fennakadás nélkül lehet majd a fogyasztóhoz eljuttatni. A kiállításon a BskyB bemutatja, hogyan lehet a WAP standard segítségével tartalmat eljuttatni a különböző platformokon működő set-top-box készülékekhez, míg a Microsoft azt demontsrálná, hogy a kiválasztott platform és set-top-box készüléktől függetlenül a tartalom megjelenítése ugyanaz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.