Hirdetés

Kritika a nyílt forráskódú modellről



|

Hirdetés

Jim Gray egy Szilícium-völgyben rendezett konferencián (Software Development Conference & Expo West 2004) fogalmazta meg kételyeit vitapartnerének gondolatmenetére reagálva. A BEA vezető mérnöke, Daniela Florescu ugyanis azt mondta, hogy a jelentős szabványok, pl. az XML séma az olyan nyílt forráskódú mozgalmakban gyökerezik, mint az Apache. Gray viszont úgy látta, hogy egyetlen specifikáció sem származott a nyílt forráskódú mozgalomból.

„Csak olyan cég fejleszt szabványokat, amely pénzért adja a szoftvereit”, mondta, ugyanis csak az ingyen szoftvernél jobb szoftvert lehet eladni. Az Oracle jelen lévő képviselője, Jim Melton „szabványépítész” megerősítette, hogy cége kizárólag az ár területén nem tud versenyezni a nyílt forráskódra épülő termékekkel, viszont kiváló a versenypozíciója, ha méretezhetőségről, teljesítményről, funkciógazdagságról és hatalmas adatbázisokról van szó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.