Hirdetés

Küszöbön a Red Hat és a SuSE új disztribúciója



|

Hirdetés

A SuSE, melyet tavaly év végén nyelt el a Novell, azt nyilatkozta, hogy több hónappal ősriválisa, a Red Hat előtt kihozza a 2.6 magra épülő új disztribúciót, a SuSE Linux Enterprise 9-et. 2004 őszén pedig a Red Hat is kihozza a Red Hat Enterprise Linux 4-es verzióját, amely a cég első 2.6-alapú terméke lesz. Az új mag sok eleme azonban már benne van a két cég vállalati Linux disztribúciójában, ahová a 2.4 mag javító frissítéseiként kerültek.




A tavaly ősszel piacra került Red Hat Enterprise Linux 3 és az egy évvel előtte kibocsátott SuSE Linux Enterprise Server 8 is ma már támogatja az új SMP ütemezőt, a hiperszálas technikát, az IPSec szabványt és az aszinkron I/O-t. Ezen felül a Red Hat azt állítja, hogy több memóriát - 64 gigabájtot - támogat, mint a Linux 2.6 mag, ill. támogatja az NPTL-t (Native POSIX Thread Library), amely várhatóan sokban javítja a J2EE alkalmazások teljesítményét. Ezt a SuSE csak új disztribúciójában fogja támogatni.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.