Hirdetés

Küszöbön az Office 12 béta



|

Hirdetés

Eddig meglehetősen kevés információ látott napvilágott az új Office csomag szoftvereivel kapcsolatban, és a csütörtöki beszédből is leginkább a fejlesztés irányelvei derültek ki.

Az már szinte bizonyos, hogy a PowerPoint sématámogatása sokat fog javulni, ami lehetővé teszi, hogy a prezentációk elemeit könnyen újra lehessen használni. Cél, hogy ne a felhasználónak kelljen gondoskodnia arról, hogy előadásának anyaga látványos legyen, hanem sokkal inkább annak tartalmával kelljen törődnie. A prezentáció testreszabásakor lehetőség lesz a mozgások és a kinézet egységes módosítására is, már meglévő, bevált sémák alapján. Az is megerősítést nyert, hogy a Groove Networks felvásárlásával megérkeznek az Office programcsomagba a céges határokon is átívelő csoportmunka- és információ-megosztási technikák. Az Office fejlesztőcsapata már gőzerővel dolgozik azon, hogy az Office 12 peer-to-peer alapon is képes legyen a dokumentumok kezelésére, megosztására.

A dokumentumok szállításának, verziókövetésének és módosításának folyamata is nagyban meg fog változni az új Office szervertermékek kihasználásával. A rendszer adminisztrátorainak lehetősége lesz arra, hogy egyes dokumentumtípusokhoz házirendeket kapcsoljanak, ezzel szabályozva azok életciklusát. Ezáltal a dokumentumokról akár automatizált biztonsági másolatok készíthetőek egy központi tárhelyre, vagy éppen törölhetőek is érvényességi idejük lejártakor. Újabb lépés történik majd annak érdekében is, hogy az adatok többsége XML formátumban kerüljön tárolásra, ezáltal még egyszerűbbé váljon az alkalmazások közti integráció, és a folyamatok összehangolása az adatok megosztásával.

A leglátványosabb változást azonban az Office szerverek megjelenése okozza majd, ami vállalati környezetben új funkcionális extrákat fog nyújtani. Míg az Office 2003 csomag jelenleg csak néhány szerverszoftverrel rendelkezik, addig az új Office-változat már képes lesz arra, hogy a dokumentumokat és az Office programokkal létrehozott valamennyi tartalmat webszolgáltatásokkal is el lehessen érni, és erre a jövőben várhatóan nem a SharePoint technológiák adnak csak lehetőséget. A korábbi híradások szerint az Office termékcsaládban megtalálható lesz egy központi Office szervermegoldás, ami várhatóan a dokumentumok egységes elérésére, és a szervertermékek munkájának összehangolására szolgál majd. Erre a technológiára fog ráépülni a Microsoft többi Office szervermegoldása, így például az új Content Management Server (CMS), ami a dokumentumok verziókövetését, a publikációs folyamat automatizálását és jogosultságok szerinti szabályozását, valamint a komplex weboldalak frissítésének és felépítésének egyszerűsítését tűzi ki célul.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.