Hirdetés

Kutatás próbálja megjósolni a Trónok Harca végét



|

A statisztikai modellt egy brit matematikus dolgozta ki.

Hirdetés

Bár egyesek már kitalálták a Trónok Harca végét, a hivatalos befejezést csak az író, George R.R. Martin és a sorozat két szülőatyja tudja biztosan. A végkifejlet persze nagyon sokakat izgat, van, aki nem tudja kivárni, hogy az író befejezze a könyvsorozatot.

Hirdetés

Ezek közé a türelmetlen rajongók közé tartozik Richard Vale, a Canterbury egyetem matematikusa is, aki egy matematikai modell segítségével próbálja megbecsülni, kik kapnak majd helyet a következő könyvekben. A statisztikai modell nem foglalkozik a történettel, ármánnyal és intrikával, pusztán a számokra épít, ezáltal viszonylag spoiler mentes, ha olvastuk a könyveket.

 

A könyvsorozatban minden fejezetet egy másik karakter szemszögéből élünk át. Vale kutatása arra irányul, hogy kiderítse, kik lesznek az utolsó két könyv "főszereplői". A matematikus elismeri, hogy a modell csak néhány paramétertől függ, így új karakterek, helyszínek vagy néhány váratlan halál igencsak felboríthatják az eredményeket. Azt már tudjuk, hogy az utolsó két könyvben bármi megtörténhet, így ne vegyünk mérget a kutatás eredményeire.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.