Hirdetés

Kutyákkal és cicákkal nyerné meg a gyerekeket az NSA



|

Gyilkos weboldalt hozott össze az ügynökség, bárki számára garantált a szórakozás.

Hirdetés

A folyamatosan titkolózó amerikai hírszerzésnek soha nem volt különösebben pozitív a megítélése, amelyen nem sokat segített Edward Snowden színre lépése sem. Tevékenységéből fakadóan az NSA-nek kiválóan képzett specialistákra van szüksége, a potenciális utánpótlás érdeklődésének megfelelő irányba terelgetését pedig nem lehet elég korán elkezdeni, így a hírek szerint olyan 2005-től kezdve már tinédzserkor előtti gyermeket is próbál játékosan megszólítani a hatóság.

Hirdetés


Úgy tűnik nem különösebben hatékonyan, lévén egészen a The New York Times pénteki beszámolójáig nem volt köztudott az NSA gyermekeknek szánt mikroszájtjának léte. A patinásan Flash-ben készült CrytoKids (levédett védjegy) célja tinédzserkor előtti fiatalok kódkészítés és kódtörés iránti érdeklődésének felkeltése: kilenc rajzfilmszerű karakter „biográfiája” olvasható – és tölthető le PDF-ben! – a portálon, alapvető titkosítási elvekkel lehet megismerkedni, találhatóak rajta minijátékok, plusz természetesen az NSA-hez való bekerülési lehetőségekről is szó esik.


Kedvcsinálóként egy gyöngyszem: a Decipher Dog nevű karakter kedvenc számítógépes projektjeként egy otthoni hálózat saját kezű kiépítése lett felemlegetve, amely adatforgalmából D-Dog meg tudja állapítani, hogy azt éppen melyik családtagja használja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.