Hirdetés

Kyocera Mita FS-1800



|

Hirdetés

A tetszetős, formatervezett nyomtatót a HRP Hungary Kft-től kaptuk tesztelésre. A kocka alakú, ám a legömbölyített élű masina üzembe helyezése szokványos módón történik. A csatlakoztatások és a mellékelt CD programjainak feltelepítését követően máris használatba vehetjük a szerzeményünket. A kézikönyv átfutása után a kezelését és a paramétereit is megtapasztalhatjuk. A készülék maximális felbontása 1200×1200 dpi lehet, és akár 16 lap/perc sebességgel is képes a nyomtatásokat elvégezni. Az erőforrása egy Power PC 405 200 MHz-es processzor, ehhez 8 MB RAM támogatást kapunk az alapgéppel, ám ez maximum 264 MB-ig bővíthető. Ezeknek köszönhetően a készenléti állapotból történő felfűtési idő mindössze csak 6,5 másodperc. A papíradagoló kazettába 60-90 gr/m2 súlyú A4 papírokat helyezhetünk 500 lapig, míg a kézi univerzális (100 lapos) adagolóban, akár 200 gr/m2 súlyú lapokat, fóliát, és egyéb hordózókat is használhatunk. A készülék előnyös tulajdonsága, hogy a dob illetve az előhívó élettartama 300000 oldal, így addig csak a festéket kell pótolni. Egy Toner kit 5% fedettség mellett kb. 20000 oldalra elegendő. Mindezek mellett a masina igen környezetbarát, és a gyártó szerint akár havi 65000 oldal nyomtatásával is terhelhető.

A kiegészítőkben sincs hiány, hiszen az alapkiépítésben megtalálható párhuzamos és soros RS232C csatlakozás mellé, egy Fast Ethernet SB-110 vagy TokenRing csatolót is illeszthetünk. Lehetőségünk van a kétoldalas nyomtatásra is, ha duplex egységgel bővítünk, illetve még három 500-500 lapos papíradagolót is felszerelhetünk a masina alá. Az öttálcás, maximum 1000 lapot befogadó szortírozó már csak hab a tortán. Végezetül, de akár elsőként is kiegészíthetjük a nyomtatót a hátsó kivezetővel, mellyel a kézi adagolóba helyezett vastagabb papírok részére biztosíthatjuk az egyenes papír utat. A masina igen sokoldalúan használható, a beállításait elvégezhetjük a tulajdonságok ablakból, vagy akár a hálózati nyomtatáshoz a PrintMonitor rendszerfelügyelő program segítségével. Az alapnyomtatót nettó 290000 forintért szerezhetjük be, és a toner kit is csak 23000 forintba kerül, így ez 1,15 forint/lap költség.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.