Hirdetés

Lakossági napelem-kölcsönzésbe kezd a Google



|

A SunPower céggel karöltve 250 millió dolláros befektetést hajt végre a vállalat.

Hirdetés

A Street View időutazós lehetőségének bejelentésével nem fogyott el a Google mai napra szánt muníciója, ugyanis a vállalat a kalapjából ennél is nagyobb nyulat kirántva közölte a lakossági napelem-kölcsönzéses üzletbe való belépését az Egyesült Államok piacán.

Hirdetés


A napkollektorokat gyártó SunPowerrel közösen indított program keretében a cégek összesen 250 millió dollár értékben fognak installálásra kész napkollektorokat felhalmozni, majd ezeket havidíj ellenében felszerelik az érdeklődő fogyasztók házaira, így azok zöld energiát használhatnak és csökkenthetik a villamos energiára havonta kiadandó összeget.


Sajnos a kezdeményezés konkrétumai egyelőre kidolgozás alatt állnak, azonban a programban való részvételnek minden bizonnyal lesznek földrajzi kikötései. Összességében mindenképp üdvözlendő a megújuló energiába való befektetés, az elgondolás sikere világszerte meggyőzhetné a nagyobb energiaszolgáltatókat a meglévő infrastruktúrájuk és üzleti modelljük átalakításának szükségességéről.


(Forrás: Google)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.