Hirdetés

Language Teacher Ehu 600T - Az elektronikus angoltanár



|

Hirdetés

A kézre álló, formás kis masina szótárában alapesetben 475000 szó közül kereshetünk, köztük 36000 orvosi, 33000 műszaki, 28000 jogi, 29000 üzleti szó, kifejezés és szleng is megtalálható. Szükség esetén speciális szótárakkal is kiegészíthetjük tudását, de saját magunk is bővíthetjük a gép szókincsét. A szakszótárakat a gyártó honlapjáról a http://www.ectaco.com/ -ról tölthetjük le. Természetesen a kis angoltanár csatlakoztatható számítógépünkhöz -- a külön kapható kábellel --, amelynek operációs rendszere Win9x vagy NT lehet. A szavak és kifejezések mellett témakörök (például utazás, szállodában, orvosnál) szerint csoportosított hasznos -- több mint ezer -- mondatot is kínál.



A nyelvtanulók nagy örömére a helyesírás-ellenőrző rendszer és a rendhagyó igék adatbázisa mellett nyelvoktató program, valamint a TOEFL-vizsgára felkészítő időmérő tesztek is helyet kaptak.



Mindezen felhasználási területeken igénybe vehető a kiejtést segítő funkció. Kérésre a szavakat, mondatokat géphangon meghallgathatjuk, a hangszín, illetve a beszéd sebessége igény szerint beállítható. A szabályozási lehetőségek mellett az sem elhanyagolható, hogy mennyire érthető a gép beszéde az írott szöveg nélkül. Bizony, voltak olyan szavak, amelyeket nem értettünk meg első hallásra, de a szöveget látva már nem volt kétségünk a helyes kiejtést illetően.



A nyelvtanulásban hasznos segítség, utazás közben pedig jó szórakozás az iskolából talán már ismert akasztófajáték. Angol--magyar, magyar--angol “felállásban” lehet játszani. A kitalált szót rögtön lefordítja a másik nyelvre, és az angol szavakat itt is kiejti.



Hasznos kiegészítője a szótárgépnek a menedzserkalkulátor, amelynek memóriakapacitása 128 kilobájt. Minden elképzelhető feladatra alkalmas, amit csak elvárhatunk egy ilyen készüléktől. A telefonregiszterben, határidőnaplóban rengeteg adatot és időpontot tárolhatunk, az árfolyam- és mértékegység-átváltó, az óra és ébresztőfunkciója utazásaink során is jó szolgálatot tesz. A háttér- és billentyűvilágítással pedig rossz fényviszonyok mellett is könnyedén használhatjuk a gépet.



Ez a szép kis készülék –- amelyet az Ectaco Kft. bocsátott a rendelkezésünkre -- mindamellett, hogy segít az angoltanulásban, szórakoztat is, és a segítségével még a születésnapokról, valamint a találkozókról sem feledkezünk meg, vagy késünk el. Ráadásul a zakózsebben vagy egy női táskában is kényelmesen elfér.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.