Hirdetés

Lassú a rendszerindítás az ADSL miatt!



|

Hirdetés

A Windows alapértelmezett beállítása szerint a rendszer elindulásakor hálózati kártyánk megpróbál IP-címet kérni, de nincs kitől - és sajnos fél percig tart, amíg erre rájön. Mivel az ADSL-kapcsolat egy virtuális modemen keresztül jön létre, a csatlakozáskor kapott IP-címet sem a hálózati kártya kapja, amely az SP2 telepítésével extra sértődékennyé válik, és nemcsak a kéziféket húzza be 30 másodpercre a Windowsban, hanem még reklamál is a Tálca értesítési területén.

Elég egyszerűen kibékülhetünk vele, csak adjuk meg neki, amit kíván: egy IP-címet. A Vezérlőpulton nyissuk meg a Hálózati kapcsolatok panelt, és kattintsunk az egér jobb gombjával a Helyi hálózatra, majd az előugró menüből válasszuk ki a Tulajdonságok pontot. A listán jelöljük ki a TCP/IP protokollt, és kattintsunk a Tulajdonságok gombra. Az IP-cím mezőben adjunk meg egy belső hálózaton használatos címet (például 10.0.0.100 vagy 192.168.0.10-et). Az Alhálózati maszk automatikusan felveszi a 255.255.255.0 értéket - ez pont jó nekünk. Nyugtázzuk a változásokat, és indítsuk újra a számítógépet!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.