Hirdetés

Lassulás a hibás Trend Micro frissítés miatt



|

Hirdetés

Tokiói idő szerint hétfő délután két órától 311.900 hívás érkezett be a Trend Micro-hoz -üzleti és fogyasztói felhasználóktól egyaránt - amelyben arra panaszkodtak a telefonálók, hogy egy hibás, az ismert vírusok és férgek adatairól információkat tartalmazó adatfájl miatt számítógépük rendellenesen kezdett működni. Ez az adatfájl tokiói idő szerint április 22-án, délután 3:33-tól 5:02-ig volt elérhető - tehát előző adatainktól eltérően csupán mindössze egy 1 óráig és 29 percig tartó időintervallumban.

Az Official Pattern Release (OPR) 2.594.00-ben rejlő hiba egy olyan végtelen folyamatot okozott, amely az általa frissített PC-knek szinte az összes számítási kapacitását lefoglalta.

Az érintettek közé azok a vállalatok tartoznak, amelyek a Microsoft Windows XP Service Pack 2-vel (SP2) és a Trend Micro OfficeScan szoftverével ellátott PC-ket használnak; továbbá azok a fogyasztók, akik Microsoft Windows XP SP2-t, és a Trend Micro PC-cillin Internet Security 2005 VirusBuster szoftverét használják.

A Trend Micro azon dolgozik, hogy felmérje a probléma teljes kiterjedését, továbbá azon, hogy további megoldásokat nyújtson az üggyel kapcsolatban. A vállalat közétett egy manuális módszert az ügyfelek rendszereinek működésének helyreállításához; ezen felül kibővítette a terméktámogatási szolgáltatásainak üzemi óráit is hogy segítséget nyújthasson az érintett felhasználóknak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.