Hirdetés

Látogasson Dárfúrba a Google Earth-szel!



|

Immár a menekülttáborokba is betekinthetünk.

Hirdetés

Kevesen tudhatjuk, hogyan is néznek ki valójában a világ ezen részei, hiszen általában katasztrófa sújtotta, vagy épp háborús övezetekről van szó. Az ENSZ menekültjogi biztosai szeretnék láttatni a világgal, hogy valójában mi is történik itt. A Google-lel karöltve, annak Maps és Earth szolgáltatását használva kerülnek majd fel bizonyos darfuri, csádi, iraki és kolumbiai menekülttáborok fényképei, valamint háromdimenziós modelljei - legnagyobb nagyításban még az itt használt eszközöket, például az ivóvíz tárolására használt tömlőket is megtekinthetjük.

 

unhcr.png

 

Az ENSZ munkatársai köszönetet mondtak a Google-nek az általuk kifejlesztett eszközökért: arra számítanak, hogy az együttműködés keretében még egyszerűbbé válik számukra a koordináció, és a Google Earth szolgáltatásait olyan megszokottsággal fogják használni, mint manapság a műholdas telefont, vagy épp az iránytűt. Az ENSZ azonban nem az egyetlen szervezet, amely fantáziát lát a Google szolgáltatásaiban: Michael Graham, az amerikai holokauszt-múzeum munkatársa új layert indított az Earth-ön, amelyet egyfajta "geoblognak" szán: Ruandától Kongóig számos országból érkeznek majd bejegyzések és fotók.

 

A Google minél jobban igyekszik eszközeit elterjeszteni, hogy végül olyan nagyhatalom legyen az internetes térképészetben, mint a YouTube az internetes videózásban. Egyelőre jó úton haladnak, annak ellenére hogy a Microsoft továbbra sem támogatja a .KML fájlformátumot.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.