Hirdetés

LCD-projektorok



|

Hirdetés

A bemutatókhoz hordozható, könnyen beüzemelhető, nagy fényerőt biztosító vetítőkre van szükség, amely elvárásoknak az LCD-képelemek alkalmazásával sikerült igazán megfelelni. Ennek a technológiának annyi előnyös oldala van, hogy napjainkban az LCD-vetítőkből adják el a legtöbbet.




Az LCD az angol Liquid Crystal Display rövidítése, amely egyszerűen folyadékkristályos kijelzőt jelent. Ez a technológia arra alapoz, hogy bizonyos kristályok elektromos tér hatására kristálysíkonként kicsit elfordulnak, valahogy úgy, mint a fényszűrő spaletták az ablakon. Ezzel fénytörésüket megváltoztatják, és szűrőként viselkednek, mely szűrőn csak megfelelő polarizációjú fény tud áthaladni. Ha az LCD-elemet kiegészítjük egy polarizációs szűrővel, képessé válik az áthaladó fény mennyiségének szabályozására.

A LED-es megjelenítőktől eltérően az LCD-képelem nem bocsát ki fényt, ezért külső megvilágítást kell biztosítani a kép létrehozásához. Videoprojektoroknál, ahol nagy fényerőre van szükség, általában 150-250 wattos egyenletes fénymennyiséget és színhőmérsékletet biztosító fémhalogén lámpa szolgálja ezt a célt.

A teljes cikk Mesterfogások / Boncasztal - Legyünk nagyképűek! címmel a 2004. novemberi számunkban olvasható.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.