Hirdetés

Lealkudta a Sharp árát a Foxconn



|

Végül 3,5 milliárd dollárt fizet a japán vállalatnak a Foxconn.

Hirdetés

Egy ideje már tudjuk, hogy a Foxconn meg akarja venni a Sharpot, és a tervek szerint a japán cégért 6,2 milliárd amerikai dollárt fizetett volna a vállalat. 

Hirdetés

Amikor már majdnem megállapodtak, több hetes szünet következett. A gond az volt, hogy az új tulajdonos akár 3,1 milliárd dolláros adósságot is kapott volna a vételi ár kifizetése után. 

Ez együtt már kicsit soknak tűnt a Foxconn számára, ezért további tárgyalásokba kezdtek a felek. 

A hírek szerint sikerült megállapodniuk, és az eredeti ár közel feléért, 3,5 milliárd dollárért lesz a Sharp döntő többsége a kínai cégé. 

Korábban egy japán kormány által támogatott befektetői csoport igyekezett kisegíteni a Sharpot, azonban a japán óriás inkább a teljes eladás mellett döntött - így az első nagy japán elektronikai cég, ami külföldi befektető kezébe került. 

A Foxconn kezdetben 66 százalékos részesedést kap, ami jövő júliusban 72 százalékosra emelkedik. A hivatalos tájékoztatóra április 2-án lehet számítani. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.