Hirdetés

Leáll a KPNQwest hálózata



|

Hirdetés

A cég birtokolja az optikai gyűrűkből felépülő EuroRings gerinchálózatot, ami 25 000km optikai szál felhasználásával 18 ország 60 városát köti össze. Az európai infrastruktúrán kívül közvetlen összeköttetése van az amerikai tulajdonos 300 000 km-es amerikai és ázsiai hálózatával is. Az optikai közeg tulajdonságait kihasználva a gerinchálózati részen 10 Gb/s-os sebességet lehet elérni, illetve ehhez a hálózathoz a routerek 2,5Gb/s sebességű linkekkel kapcsolódnak.


Forrás: kpnqwest.com


Az Internet-szolgáltatók többsége a KPN gerinchálózatát használta, ezért becslések szerint a teljes európai Internet-forgalom 30%-át elégítette ki a cég infrastruktúrája. A nagyarányú piaci részesedés ellenére, a cég fokozatosan növelte adóságállományát és végül május utolsó napjaiban a 2 milliárd eurós határt elérve a csőd szélére került. A kialakult helyzet megoldására néhány cég köztük az AT&T is bejelentette felvásárlási szándékát, de a tárgyalások elhúzódtak, ezért a cég június 2.-án csődöt jelentett. A hálózatot használó Internet-szolgáltatók azonnal megkezdték a forgalmuk átirányítását alternatív útvonalakra, mert nem látták biztosítottnak a hálózat napi üzemeltetéséhez szükséges 1 millió eurós összeget. Június közepén a KPNQwest legnagyobb ügyfele és tulajdonosa a KPN július 1.-ig biztosította az üzemeltetéshez szükséges anyagi hátteret. Amennyiben elfogynak a pénzügyi tartalékok, a cég teljes hálózata működésképtelenné válik. Elemzők szerint valószínűsíthető, hogy KPNQwest teljes lekapcsolása esetén, kisebb-nagyobb zavar keletkezhet az európai adatforgalomban. Miután a cég infrastruktúrája értékesítésre kerül és az új tulajdonosok megkezdik ezek üzemeltetését, újra helyreállhat a korábbi hálózatminőség.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.