Hirdetés

Leállíttották az iPod-ot megkerülő szoftvert



|

Hirdetés

A szoftvert kifejlesztője, Sylvain Demongeot azóta internetszolgáltatója kérésére eltávolította webhelyéről.

„Miután az Apple megfenyegette a web host szolgáltatómat, és a webhelyem több mint egy órán keresztül le volt zárva, kénytelen voltam visszavonni a szoftvert” - olvasható a fejlesztő webhelyén megjelent közleményben.

Az iTunes és az iPod közötti forgalom egyirányú: zenei fájlt csak az iPod felé lehet küldeni, de az Apple nem kínál olyan mechanizmust, amellyel ezek a zenék visszavihetők lennének a szoftverbe, például ha letörlődne a merevlemez, vagy ha véletlenül kitörlünk egy számot az iTunes könyvtárunkból. Demongeot szoftvere azzal kerülte meg ezt a problémát, hogy lehetővé tette a felhasználónak a behúz-elejt módszerrel a számok átvitelét az iPodból az iTunesba, amely aztán visszamásolta a számot a merevlemezre.

Nem ez az első alkalom, hogy egy szoftverfejlesztőnek meggyűlt a baja az Apple jogi osztályával, mert bedolgozómodult írt az iTuneshoz. James G. Speth iCommune szoftvere lehetővé tette az iTunes felhasználóknak, hogy egymás lejátszó listájáról töltsenek le számokat. Az Apple azzal vádolta meg Spethet, hogy visszaélt fejlesztői licencével, amikor a meghatározott kereteken túl is felhasználta az Apple Device Plug-In API-ját. Spethnek csak arra lett volna felhatalmazása, hogy külső gyártóktól származó MP3 lejátszókat is kompatibilissé tegyen az iTuneshoz, és nem arra, hogy módosítsa az iTunes működését. Speth ezért újraírta az iCommune-t, és önálló alkalmazásként tette közzé, melynek semmilyen kapcsolata nincs az Apple kódjával.

Demongeot egyelőre még magyarázatot vár az Apple-től, hogy szoftvere pontosan mit is sértett meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.