Hirdetés

Lebukott a Sasser szerzője



|

Hirdetés


Az alsó-szászországi Rotenburgban vették őrizetbe a 18 éves ifjút, miután házkutatást tartottak szülei házában, közölte a helyi rendőrség. A fiú be is vallotta, ő készítette a Sasser férget, amely egy hét alatt számítógépek millióit fertőzte meg szerte a világon, és fennakadásokat okozott az American Express, a Delta Airlines és több egyetem hálózatában. A szakértők azt is vizsgálják, hogy a februárban felbukkant NetSky féreg mögött is esetleg a fiú lehet, amire egyébként a féreg 28 verziójának egyik utolsó példányában konkrét utalás is található.

A Sasser-írója utáni nyomozás szerdán fordulóponthoz ért, amikor a Microsoft Deutschlandnál telefonon érdeklődtek, valóban hajlandó-e a szoftveróriás fizetni a féregíróval kapcsolatos információkért.




Brad Smith, a Microsoft alelnöke és vezető jogásza megerősítette, igen, amennyiben az információk az elkövető letartóztatásához és elítéltetéséhez vezetnek.


Smith nem részletezte, kik „súgtak”, annyit azonban elárult, hogy „nem technikai analízissel bukkantak rá a szerzőre, hanem személyesen ismerték”, továbbá, hogy számuk „egy kézen is megszámolható”.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.