Hirdetés

Lecsapott az FBI, elbukott a sötét web feketepiaca



|

Lekapcsolták az illegális tartalmak internetes fellegvárát, a sötét web Silk Road feketepiacát.

Hirdetés

Az angolul Deep Web-nek nevezett világ az internet egy olyan része, ahol névtelenül, nyomtalanul bármit megtehetünk. Az eredetileg az amerikai haditengerészet által létrehozott Tor projektre épülő megoldás a .onion végződésű oldalakhoz kínál hozzáférést a teljes anonimitás ígéretével. Bár a dolog egyik része, hogy elnyomó diktatúrák ellenállói használják szabad véleménynyilvánításra, a sötét web mégis inkább arról ismert, hogy kábítószert, fegyvereket vásárolhatunk rajta, de a gyermekpornográfia és a bérgyilkosok rendelése is teljesen mindennapi eset.

 

Hirdetés

 

Az FBI ügynökeinek végre sikerült lekapcsolniuk a Deep Web legnépszerűbb hirdetési oldalát, a Silk Road bukásával illegálisan szerzett Bitcoin javaikat is kiárusították. Az egész mögött álló Ross Ulbricht ügyvédje szerint a Szövetségi Nyomozóiroda törvénytelen megoldásokkal bukkant az alapító nyomára. Az FBI állítja, egy Tor bejelentkezési hibát használtak ki, kinyerve egy olyan IP-címet, amit hagyományos böngészőben használva megállapítható a szerver valós helye. Az ügy még nem zárult le, a Silk Road üzemeltetőjének hamarosan bíróság elé kell állnia.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.