Hirdetés

Légkondícionáló az Interneten



|

A technológia lehetővé teszi a szoba hőmérsékletének távvezérlését.

Hirdetés

Az "okos légkondi" a gyártó elsô ilyen terméke, amely együttműködik a cég MyAppliance nevezetü intelligens eszközével, amely egy GSM alapú vezetéknélküli kommunikációs eszköz (WCD), és amely az árusítóknak és a beszerelôknek nyújthat majd hathatós segítséget: valós idejü, kábel nélküli kommunikációt tesz lehetôvé a légkondícionáló berendezés, és az azt szervízelô szakember közt, legyen az bárhol is. A MyAppliance felismeri a rendszerhibák kódjait, és a diagnosztikai üzenetek azonnali továbbításával segíti a hiba mielôbbi kijavítását. A küldött üzeneteket lehet fogadni mobiltelefonon, e-mailben és faxon is.



A váráslók a Carrier szolgáltatásközpontú interaktív weboldala segítségével (MyAppliance.com) vezérelhetik légkondícionálójukat, és realtime láthatják tevékenységük eredményét. A beszerelt WCD és az Internet között kapcsolatot építenek ki, és ettôl kezdve az eszköz a neten keresztül szolgáltat információkat, amihez a tulajdonos WAP-os (Wireless Application Protocol) telefonja segítségével tud hozzájutni. Ez a dolog úgy történik, hogy a már említett MyAppliance.com internetes oldal privát részéhez kapcsolódik az ügyfél. A WCD közvetlenül a berendezéshez van kapcsolva, és hozzákapcsolható bármely régebbi, vele kompatíbilis eszközhöz is. A felhasználók által küldött információ ezen a biztonságos úton jut el a célig, ily módon lehet a hômérsékletet és az idôzített ki/bekapcsolást szabályozni, akár egy PC alapú rendszer segítségével is. A légkondi figyelmeztetô funkcióit is be lehet majd a hálón keresztül állítani, és ha valamelyik paraméter nem megfelelô, illetve müködési rendellenesség lép fel, a készülék automatikusan kapcsolatba lép a megfelelô személlyel.



Az ellenkezô oldalról nézve pedig nagy elôny, hogy a gyártó viszonteladói, és a mérnökök olyan "szervizelérési" lehetôséget kapnak, amelyhez nincs szükségük számítógépes kapcsolatra. A hibák felismerésére, az esetleges távoli javítások elvégzésére, a hibás alkatrészek utánrendelésére, a történtekrôl szóló ér tesítés küldésére maga a rendszer alkalmas, így ezzel a "digitális ellenôrzéssel" ellátott vezérléssel az egész jóval eredményesebb lehet.



Az ilyen technológia fejlesztés magát a piacot is befolyásolni fogja. A szervízköltségek alacsonyabbá válnak, ezáltal több hasznot termelhet a vállalkozás. A koncepciót és a berendezést a Carrier elsôkéntr Európában teszteli.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.