Hirdetés

Légy te is számítógép- vagy mobiltelefon-szerelő! - 2. rész



|

A legmélyebb szinten és a legmodernebb oktatási eszközökkel sajátíthatod el a GSM- és PC-szerelés minden trükkjét.

Hirdetés

Sokszor és sok helyről hallani, hogy olcsóbb újat venni, mint egy elromlott tévét, videót, DVD lejátszót megjavíttatni, hiszen a javítás költsége vetekszik egy új készülék árával, plusz az utánajárás is időt, pénzt emészt fel, ráadásul a gyártók egyedi megoldásainak hála valójában sokszor tényleg csak a drágább óradíjjal üzemelő szakszervizben tudnak valamit kezdeni a gépekkel. Éppen ezért látszólag sok tévé-videó és egyéb elektronikai eszközök javításával foglalkozó kisebb-nagyobb vállalkozás ment tönkre az elmúlt időszakban, ám valójában a szervizes szakma második reneszánszát éli, csak az igények tolódtak el más irányba. Az olcsó tévék és szórakoztató elektronikai eszközök, valamint kis háztartási gépek javítására mutatkozó igény megcsappant az imént felsorolt okok miatt, ugyanakkor a PC-k, mobiltelefonok, notebookok és egyéb modern kütyük (például PDA, PNA) esetében nőtt a szervizigény. Ez nem meglepő, hiszen a modern kor legújabb vívmányai hihetetlen eladási mennyiséget produkálnak és rengeteg megy tönkre gyártási hibából vagy egyéni okból kifolyólag, éppen ezért szükség van a szervizes szakértelemre, valamint az ügyes kezű, hozzáértő szerelőkre. A tapasztalat azt mutatja, hogy míg a szakszervizek fejcsóválva állnak egy-egy probléma felett és csak körülményes – nem utolsó sorban drága – modul szintű javítási módot tudnak felkínálni, addig egy elektronikában jártas, megfelelő eszközökkel rendelkező szerelő hamar talál költségkímélő megoldást ugyanarra a problémára.

 

 

Mindez abból adódik, hogy amennyiben a szakszerviz megállapítja a hibát – legyen az PC, telefon vagy más egyéb eszköz–, akkor általában a fő- vagy modulárisan cserélhető darabok cseréjével próbálja a hibát kijavítani. Ezzel szemben a szakképzett szerelő áramköri szinten ássa bele magát a probléma elektronikát érintő részébe (ellenállást- és feszültséget mér, szakadást- és hibás felületszerelt alkatrészt és hibás- vagy elengedett forrasztást keres) majd csak a szükséges alkatrészeket cseréli vagy beavatkozást végzi el – ha lehetséges. Ehhez persze türelemre, elhivatottságra, jó mikroelektronikai szakismeretre és csak minimális beruházásra (szerszámok) van szükség. Ugyanígy a szoftveres hibák elhárítása is lehetséges, nem feltétlenül kell teljesen nulláról telepíteni egy meghibásodott rendszert, míg a szakszervizek gyakorta folyamodnak a teljes szoftverfrissítés módszeréhez, ami szinte mindig adatvesztéssel jár.

 

 

És ahol mindezt ezt elsajátíthatod

Lépten-nyomon találkozhatunk számítástechnikai és GSM boltokkal valamint gyorsszervizekkel, ám ahhoz, hogy egy szervizes az akkumulátor- vagy törött előlap cserénél komolyabb problémát is meg tudjon oldani, ahhoz az elhivatottság és érdeklődés mellett gyakorlati képzéssel kiegészített oktatásra és tanulásra van szüksége. Az országban egyedüliként a 10 éves oktatási tapasztalattal rendelkező DGSM oktatási központban van lehetőség hivatalos úton elsajátítani a PC és GSM szervizelés fortélyait, ráadásul egyetlen tanfolyam elvégzésével egyszerre három – egymáshoz közel álló – szakmát sajátíthatunk el és erről sikeres vizsga esetén két bizonyítványt állítanak ki, plusz álláslehetőséget is ajánlanak, akár külföldön is. Mindezt 1 év alatt, előképzettség nélkül (minimum elvárás: elvégzett 8. vagy 10. osztály), rugalmas időbeosztásban, hétvégén, korlátlan tanműhely használattal kiegészítve, ahol minden szükséges eszköz biztosított a tanuláshoz. A képzés lényege, hogy a gyakorlati oktatás a valóságra helyezi a hangsúlyt, azaz éles helyzeteket szimulálva működő és hibás (vagy direkt meghibásított) eszközökön lehet elsajátítani a javítási és szervizelési praktikákat. Ugyanígy a PC szerviz tanfolyamon szintén működő számítógépes és hálózati környezetben van lehetőség elsajátítani az alapokat, valamint a komolyabb rendszergazdai (megbolondítva egy-két hacker praktikával) teendőket.

 

 

Nem csak munkakeresőknek!

A tapasztalatok szerint minden kétséget kizáróan a tanfolyamon elvégezhető két szakma nagyon jó kereseti lehetőséggel kecsegtet a végzett szakemberek számára, akikre kimagaslóan nagy igényt tartanak a cégek. Ugyanakkor a tanfolyam elvégzése nem csak azok számára hasznos, akik főállásban szeretnének szervizesként dolgozni, hanem azok számára is, akik hobbi szinten szeretnek otthon vagy ismerősök számára „bütykölni”, vagy fizetés kiegészítés céljából szeretnének közelebbről megismerkedni a témával.

 

www.vallalkozosuli.hu, info@vallalkozosuli.hu

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.