Hirdetés

Legyen-e "nem kérek levélszemetet" lista?



|

Hirdetés

A Washington Post értesülése szerint egyelőre az ellenzők vezetnek.

Az az általános közmegegyezés, hogy egy ilyen lista rengeteg e-mailt is kiszűrne, melyeket legitim marketing cégek küldenek szét, miközben minimális hatást gyakorolna a Viagrával, olcsó jelzálog kölcsönnel sőt szexuális partnerekkel házaló e-mailek áradatára. Ennek az az oka, hogy a tavaly elfogadott Can Spam törvény nem engedi meg az egyéneknek, hogy perelhessék a törvénysértő spam küldőket. Ugyanakkor ironikus módon a törvény felszólítja az FTC-t, hogy tanulmányozza, milyen előnyei lehetnek egy leiratkozási listának, ugyanis egy ilyen listának feltűnően kevesebb előnye van, mintha perelni lehetne a szemetelőket.

Ezt már tudják a kaliforniai és a Washington államban élő internethasználók, ahol az állami törvény korábban engedte a per indítását, de a szövetségi törvénnyel ez felül lett írva. Pedig a különböző felmérések azt mutatják, hogy az amerikaiak nagy része - a Synovate szerint 83 százaléka, az e-Privacy Group és a Ponemon Institute szerint 74 százaléka - feliratkozna egy ilyen listára. E listának azonban nemcsak technológiai akadálya van (a bevezetőben említett „mindent kiszűrés”), hanem az a legpesszimistább forgatókönyv is, hogy a lista a spamküldők kezébe kerül, és azonnal átlényegül „abba ne hagyják a spamküldést” listává.

Egyébként az FTC-nek június 16-ig kell ajánlás tennie a törvényhozás számára a lista felállításával kapcsolatban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.