Hirdetés

Legyünk örökéletűek!



|

Hirdetés

A Magyarországon is bemutatott Batman: Kezdődik! és A fantasztikus négyes című filmek hatására világszerte elárasztotta az elektronikus postafiókokat az emberek titkos vágyainak beteljesítését ígérő levélszemét.

A szuperhősökről szóló filmek körüli hírverést kihasználó levélszemét-küldők a birtokukban lévő "áttörést jelentő technológiákkal" hosszabb életet, tökéletes testet, emberfeletti képességeket ajánlanak a vásárlóiknak. A leghiszékenyebbek még "az életet örökre megváltoztató" varázsérméket is vásárolhatnak.

"Bár a józan ész azt diktálja, hogy a kéretlen levelekben kínált emberfeletti képességek elérése lehetetlen, a felhasználók mégis gyakran megnyitják ezeket az üzeneteket, sőt néha viccből ismerőseiknek is továbbítják őket" - mondta el Fórján Tamás, a 2F 2000 Kft. műszaki igazgatója. "Amellett, hogy az ajánlott csodaszerek valószínűleg teljesen hatástalanok, az e-mailek megnyitásával a számítógépet könnyen rosszindulatú kódok fertőzhetik meg, különböző kémprogramok települhetnek, vagy nem biztonságos weboldalakra juttathatják el a felhasználó titkos banki adatait."


Az augusztusi Spam Index szerint ugrásszerűen megnőtt a szerencsejátékokat ajánló reklámlevelek száma, főleg a World Series of Poker póker világbajnokság júliusi döntője óta. Az online játékokat kínáló PartyGaming cég és a hozzá hasonló vállalkozások - saját állításuk szerint - naponta 1,4 millió dollárt keresnek szolgáltatásaikkal.

A pénzügyi és egészségügyi témájú - például kölcsönöket vagy gyógyszereket ajánló - kéretlen levelek továbbra is vezetik a Spam Index statisztikáit. A csalások jelentős részéért elsősorban az eBay és a South Trust cégektől származónak feltüntetett reklámlevelek a felelősek. A "gazdagodjon meg gyorsan" típusú csalásokból is egyre több van, a júliusi arányokhoz képest számuk megduplázódott.

A felmérés eredményei a Clearswift által hetente megkapott kéretlen levelek milliói, a forrásul szolgáló e-mail fiókokba érkező levélszemét elemzésével készültek. Az e-maileket a Clearswift spamActive szolgáltatásával gyűjtötték össze és elemezték. A spamActive a MAILsweeper Business Suite II többszintű levélszemét-védelmének egyik fontos összetevője. A naponta nyolcszor frissített spamActive összegyűjti a kéretlen levelek jellemző kifejezéseit, tárgysorait, amelyek ezután automatikusan letölthetők az ügyfelek e-mail házirendjeinek frissítéséhez.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.