Hirdetés

Lehúzta a rolót az Mt. Gox tőzsde



|

Egy beszámoló alapján a létező BitCoinok nagyjából 6 százalékát lopták el a cégtől.

Hirdetés

Az elmúlt közel egy hónapban látványosan gyülekeztek a viharfelhők a világ egykoron legnagyobb BitCoin-tőzsdéje felett, ugyanis február elején technikai nehézségekre hivatkozva az Mt. Gox leállította a rendszerében kereskedők virtuális érméinek valódi pénzre váltását. Az utána következő időszak meglehetősen idegőrlő volt az érintettek számára, hiszen elkezdett hosszúra nyúlni a beígért hibajavítás kiadása, az üzemeltetők nem voltak hajlandóak kommunikálni, ráadásul most vasárnap a vállalat igazgatója lemondott a BitCoin Alapítvány tanácsában betöltött pozíciójáról is.
 

Hirdetés


Ma reggel úgy tűnik véget ért a Mt. Gox karrierje, ugyanis mindenféle előzetes bejelentés nélkül elérhetetlenné vált a tőzsde weboldala (pontosabban egy üres oldalt jelenít meg), továbbá törölték a Twitter-fiókjuk összes bejegyzését is. Mindez órákkal azután történt, hogy napvilágra került egy nem megerősített hitelességű belsős dokumentum, amely alapján az utóbbi években apránként 744 408 darab BitCoint, avagy az összes létező érme olyan 6 százalékát lopták el a cégtől, így az fizetésképtelenné vált.


Röviddel a tőzsde mai elcsendesülése után a BitCoin közösségének számos fontos szereplője – többek közt a Coinbase, a Bitstamp és BlockChain – közös közleményt adtak ki, amelyben fel kívánták hívni a publikum figyelmét a virtuális fizetőeszköz életképességére: állításuk szerint a Mt. Gox bukását annak inkompetenciája okozta, még ha korábban a tőzsde többször meg is próbálta rákenni a problémáit a BitCoin rendszer technikai visszásságaira.


Úgy tűnik az Mt. Gox hivatalos csődje mostanra elkerülhetetlenné vált, az egyetlen égető kérdés csupán az, hogy a volt tőzsde vajon képes lesz-e anyagilag kárpótolni a rendszerükben BitCoinokat tartókat.


(Forrás: re/code)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.