Hirdetés

Lekapcsolták a Demonoid fájlmegosztót



|

Az ukrán hatóságok tegnap lefoglalták a portál szervereinek egy részét.

Hirdetés

Az utóbbi napokban rájárt a rúd a rendkívül népszerű Demonoid P2P fájlmegosztóra, hiszen a múlt héten masszív DDoS támadás érte a szolgáltatás szerverparkját, tegnap pedig az ukrán hatóságoknak sikerült lekapcsolniuk az ország legnagyobb hosztingcégénél (ColoCall) üzemeltetett infrastruktúráját.


A művelet során a rendőrség illetékesei természetesen nem szimplán kihúzták a fali dugókat, hanem lemásolták a szerverek háttértárain lévő adatokat, továbbá elkoboztak bizonyos hardvereket is. Ugyan a szakértők szerint a Demonoid állítólag Mexikóban élő tulajdonosa akár 15 perc alatt is képes lehetett volna újraindítani máshol a szolgáltatást (a fájlmegosztókat üzemeltetők tipikusan előre készülnek az efféle akciókra), ám a sűrű csendet figyelembe véve nem lehetetlen, hogy végleg bezárta kapuit a webhely.


Az ügy érdekessége, hogy a Demonoid szervereinek lekapcsolása egybeesik Valeriy Khoroshkovskyi ukrán miniszterelnök-helyettes első hivatalos ügyben való egyesült államokbeli látogatásával, az úriember az elkövetkező napokban a kalózkodás kérdéskörében fog tárgyalni helyi politikusokkal és jogvédőkkel. A Demonoid kiiktatásának időzítése belsős értesülések szerint nem volt véletlen, ezzel kíván kedveskedni a tárgyalópartnereinek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.