Hirdetés

Lemondott az Acer vezérigazgatója



|

Totális katasztrófa volt a gyártó harmadik negyedéve.

Hirdetés

Még csak kedd van, azonban a héten Thorstein Heins után újabb vezérigazgató mondhatott búcsút az állásának. A The Verge beszámolója alapján az Acer nyilvánosságra hozta az idei harmadik negyedéves pénzügyi jelentését, amely alapján céges rekordot döntve három hónap alatt 446 millió dolláros veszteséget sikerült összehozni.

Hirdetés


J.T. Wang a katasztrofális negyedévet figyelembe véve lemondott az Acer vezérigazgatói posztjáról: január elsejétől az Acer elnöke – Jim Wong – fogja átvenni tőle a stafétabotot, ám váltás megkönnyítése érdekében jövő júniusig mindenképp az igazgatótanács tagja fog maradni.


A Lenovo, HP és Dell után az Acer továbbra is világ negyedik legnagyobb számítógépgyártója, noha az IDC információi alapján a vállalat eladásai éves viszonylatban közel 35 százalékot csökkentek az elmúlt negyedévben. Az emiatt elindított újraszervezések következtében a globális munkaerejének 7 százalékát tervezi leépíteni a cég, amelytől évi 100 millió dolláros megtakarítást remél a vezetés.


(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.