Hirdetés

Letartóztatták a hacker politikust és fiát



|

Nyugat-New York polgármesterét, és fiát letartóztatták egy politikai jellegű oldal feltöréséért.

Hirdetés

Az 55 éves Dr. Felix Roque és fia, a 22 éves Jordan közösen fáradoztak azon, hogy hackertámadást intézzenek a www.recallroque.com ellen, mely a politikus visszahívásáért jött létre. Roque polgármester egy kubai-amerikai orvos, egyben a hadsereg ezredese, és szoros kapcsolatot ápol New Jersey republikánus kormányzójával, Chris Christie-vel, aki a tömegek szerint számtalan kárt okozott egy év alatt. Tavaly tavasszal Roque nagy felháborodást kiváltott döntése alapján egy szexuális bűnelkövető csatlakozott az orvosi csapatához.

 

 

De a hacker akcióhoz visszatérve, Joseph Roque sikeresen behatolt a GoDaddy által üzemeltetett weboldalra, ami a támadás által elérhetetlenné vált. Az apa-fiú duó az adatbázisban számos helyi politikus, és médiaszemélyiség adataira bukkant rá, akiket Felix Roque megpróbált megfélemlíteni azzal, hogy politikai hatalmát bevetve ellehetetleníti őket. A későbbiekben néhány személy durvább fenyegetéseket is kapott, amiben Roque katonai ismeretségeivel próbált félelmet kelteni. A New York Times írása szerint a polgármester úgy gondolta, hogy befolyásánál fogva elkerülheti a lebukást, de végül csalódnia kellett. A büntetés akár 11 év börtön és 600.000 dollár kártérítés is lehet. Jelenleg 100.000 dolláros óvadék ellenében szabadlábon védekezhetnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.