Hirdetés

Letartóztatták a Relake féreg íróját



|

Hirdetés

A Raleka a Blasterhez hasonló elven működik, és ugyanazt a kritikus Windows RPC Service sebezhetőséget használja ki a Windows 2000 és XP verzióban.

Az elfertőzött gépet „zombiként” támadások indítására lehet felhasználni. A Guardia Civil webhelyén talált információk szerint az őrizetbe vett férfi a 900K nicket használja, és ő az Akelarre hackercsoport vezetője. A rendőrséget a vírus analizálása juttatta el az Akelarre csoporthoz - majd a letartóztatáshoz és nyolc PC lefoglalásához. Ez volt az első alkalom, hogy vírusírót tartóztattak le Spanyolországban, ami a vírusvédelem erősödését jelenti az országban, hangsúlyozta a Sophos közleménye.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.