Hirdetés

Letöltéseink között a Firefox 1.5



|

Hirdetés

Az új változat természetesen a www.getfirefox.com és a www.mozilla.com oldalakról indul hódító útjára. Az 1.5-ös böngésző megjelenését követően teljes dokumentációt is megjelentetnek a fejlesztők, hogy bemutassák az eddigi Firefoxok és az új browser közötti legfontosabb különbségeket.


Annyi bizonyos, hogy teljesen megújult a böngésző és komponenseinek frissítési metódusa, egyszerűbb lett az előre és hátra navigálás a böngészőfülek között, de a testreszabhatóság és a "beállítások" menüpont is jókora fejlődésen ment keresztül.

Természetesen új szabványok kezelésére is képes a kisróka, mint például az 1.6-os JavaScript, a CSS stíluslapok újabb változatai, valamint az XML-en alapuló SVG (Scalable Vector Graphics) technológia.

A biztonsági fejlesztések közül a Mozilla a kéretlen felugró ablakok elleni hatékonyabb védelmet és a biztonsági rések hatékonyabb javíthatóságát emelte ki. A böngésző alapértelmezett keresői közé bekerült az Answers.com keresőmotorja is, valamint egy Clear Private Data elnevezésű funkcióval is gazdagodhatunk, mely segítségével csupán egy mozdulat, és megszabadulunk a böngésző által rögzített minden személyes adattól, legyen az a meglátogatott oldalak listája vagy a letöltött adatok, jelszavak.

A november 9-én első születésnapját ünneplő Firefox böngésző már rövid "élete" alatt is az első olyan böngészővé vált, mely komolyabban meg tudta szorongatni az Internet Explorert. Elemzők szerint az 1.5-ös verzió sikere még nehezebb pillanatokat okozhat majd a Microsoft szakembereinek.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.