Hirdetés

Letölthető a Chrome 10



|

A végleges kiadás 66 százalékkal gyorsabb JavaScript motorral érkezik.

Hirdetés

A Google a tegnapi napon kiadta a Chrome böngészőjének végleges legújabb, 10-es változatát, amely már letölthető a keresőcég oldaláról. Az új kiadásból - a korábbi döntésüknek megfelelően - eltávolították a H.264 kodek támogatást, amely mellett 66 százalékkal felgyorsították a szoftver Crankshaft elnevezésű JavaScript feldolgozó alrendszerét.

 

 

 

 

A Google mérnökei emellett alaposan átdolgozták a böngésző "Beállítások" menüjét. Az immár külön fülön nyílik meg, és jelentősen letisztult a felülete. A beállítások egy speciális hivatkozásként jelennek meg a Chrome-on belül, ami hasznos lehet akkor, ha egy informatikához kevésbé szakavatott családtagjuknak próbáljuk elmagyarázni mit, hol talál. Hosszú ecsetelés helyett így csak a linket kell elküldenünk, ami alapján könnyen megtalálhatja a keresett konfigurációs elemet, feltéve, hogy ő is a Chrome böngészőt használja. A beépített keresővel emellett könnyen meg lehet találni a legelrejtettebb beállításokat is. 

 

 

A személyes dolgoknál ezen felül egyszerűen szinkronizálhatjuk a különböző Chrome böngészőink között például a jelszavainkat, a könyvjelzőinket, a kiegészítőinket, a beállításainkat és a témáinkat. Végezetül a Chrome immár képes támogatni az integrált Flash Player sandbox technológiáját, azaz Vista és Windows 7 alatt a kártékony kódok csak egy elkülönített memóriaterületen képesek lefutni, így nem veszélyeztetik a rendszer egészét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.