Hirdetés

Letölthető a Netscape 8 béta verziója



|

Hirdetés

A most megjelent Netscape 8 béta jelentősen különbözik a már novemberben végétől a tesztelők számára hozzáférhetővé tett előzetes verziótól. Az új kiadással az AOL a Microsoft piacvezető - de rengeteg biztonsági kérdést felvető - Internet Explorer (IE) böngészőjéhez szeretne alternatívát kínálni; valamint meglovagolni a novemberi kibocsátása óta 27 millió alkalommal letöltött Firefox böngésző által keltett hullámot.

A Netscape 8 böngésző számos olyan funkciót tartalmaz, amely az éppen böngésző felhasználók védelmére irányul. A böngésző többek között egy, az ismertté vált kártékony oldalakról készült, folyamatosan frissülő lista alapján változtatja beállításait, így kiszűrve a rossz szándékú tartalmakat. A megbízható oldalakról szintén létezik egy lista; ezeket kevesebb megszorítással, a nagyobb kompatibilitás érdekében az IE motorját használva jeleníti meg a böngésző.

Az IE a Windows részét képezi, és jelenleg a legszélesebb körben használt böngésző a világon. Sok oldalt kifejezetten ennek megfelelően alakítanak ki, ezért böngésző-motorok - mint például a Firefox "Gecko"-ja - nem jelenítik meg őket tökéletesen. A Movielink.com filmes oldal például nem működik megfelelően a Firefox-szal.

A Netscape 8 a Firefox-ra épült, és alapbeállítás szerint ennek a böngészőnek a motorját használja, azonban támogatja az IE böngésző-motort is, amely nem része a az AOL böngészőjének. Mivel azt a Windows-on keresztül hívja meg, a Netscape új verziója sajnos kizárólag Windows alapú számítógépeken fut.




A Microsoft két hete úgy nyilatkozott, hogy az idei év közepén fog előrukkolni az IE új bétájával. Ezt megelőzően a szoftvercég álláspontja az volt, hogy a Windows új verziójának a Longhorn-nak a 2006-os megjelenéséig nem szándékozik új böngészővel jelentkezni. Az IE már közel 4 éve nem élt meg új kiadást; az új 7.0-s verzióba a tervek szerint olyan biztonsági megoldások kerülnek, amelyek védelmet nyújtanak az adathalászat, és az ahhoz hasonló támadások ellen is.

A spam-leveleket és a legitim e-kereskedelmi weboldalaknak tűnő szélhámos weboldalakat kombináló adatlopásos csalások megszokott támadásokká váltak az interneten, melyeknek célja a felhasználók érzékeny adatainak megszerzése (mint például a személyes adatok, jelszavak bankkártya-számok).

A világháló korai éveiben a Netscape volt a legnépszerűbb böngésző; a bukását az IE 1990-es évek közepe táján való megjelenésének könyvelhette el. Az AOL most megpróbál új életet lehelni a Netscape-be; a nyolcadik kiadás végleges változatának megjelenése a második negyedre várható, és az AOL reklámkampányai kísérik majd.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.